Sportpsychologie door Sanne Beijerman

30 april
Vergaderingen
30-04-2019

De meeste ruiters en amazones kennen het gevoel dat er tijdens een wedstrijd of een training geen optimaal resultaat behaald is en dat de oorzaak daarvan <tussen de oren van de berijder> zit. Te zenuwachtig, te weinig concentratie, te gebrand om het perfect te doen, te graag willen winnen, te nonchalant, te onzeker of te snel geïrriteerd...

Miscommunicatie ontstaat en dat gaat ten koste van de harmonie en vanzelfsprekendheid in een proef of training. Bij goed presteren in de hippische sport is het cruciaal dat je inzicht hebt in je eigen mentale gesteldheid en in staat bent deze te controleren en te veranderen als het paard of een situatie daarom vraagt.

Het is handig om te weten bij welk spanningsniveau jouw paard het beste presteert, hoe jouw paard reageert op een te veel of een te weinig spanning van de omgeving of van jou en hoe je spanning bij jouw paard op en af kunt bouwen op het moment dat je moet presteren. Dat is niet makkelijk, dit vergt vergaand inzicht in je eigen mentale mechanismen, in die van het paard en in de interactie daartussen.

Sportpsychologie komt hierbij goed van pas!

Wie is Sanne?

Sanne Beijerman is sportpsychologe, KNHS-coach 5, grand-prix dressuuramazone en instructrice. Zij geeft dressuurtraining en sportpsychologische begeleiding aan dressuursporters tot olympisch niveau. Sanne studeerde in 2001 af aan de Universiteit van Amsterdam in de filosofie. Zij kreeg een beurs voor excellente studenten volgde een tweede studie en specialiseerde zich daarmee in de sportpsychologie. Het onderzoek waarmee zij in oktober 2003 cum laude afstudeerde betreft één van de eerste onderzoeken naar de invloed van mentale processen op prestaties in de hippische sport.

30 april bezorgt Sanne ons een informatie avond over de sportpsychologie, wat er zo belangrijk is bij het paardrijden en hoe we ons hoofd goed kunnen gebruiken!

  Sanne

Sanne Beijerman

Dinsdag 30 april, 20:00 uur
De Schakel, Oranjelaan 10, Nijkerk

Stuur een mailtje naar: sportcie@nsijp.nl om je op te geven.

NSIJP leden: gratis
Niet leden: €10,00

30 april
Vergaderingen
30-04-2019
Contactgegevens
De Schakel
Oranjelaan 10
Nijkerk