NSIJP Keuringstraject met Arni Björn Pálsson

17-02-2020
NSIJP Keuringstraject met Arni Björn Pálsson

Wil jij je paard voor laten stellen op een FIZO keuring? Dan is dit je kans! In 2020 wordt namelijk door het NSIJP de mogelijkheid geboden om een traject aan te gaan met de fokkerij-ruiter van het jaar 2019 op IJsland: Árni Björn Pálsson. 

Árni Björn is de afgelopen jaren hoogst succesvol geweest op de keuringsbaan. Zo heeft hij meerdere Landsmót-kampioenen en WK-fokkerij winnaars voorgesteld, en verschillende paarden met 10 voor tölt of telgang gepresenteerd. Enkele voorbeelden zijn: Ljósvaki frá Valstrytu, Ljúfur frá Torfunesi, Organisti frá Horni, Mjölnir vom Lipperthof, Katla frá Hemlu en Draupnir frá Studlum.

Het keuringstraject 2020 bestaat uit twee stappen: een intake en de FIZO-keuring.

De intake vindt plaats op 25 en 26 april 2020. Tijdens dit weekend zal Árni Björn je paard twee keer proberen, en zal hij een inschatting maken of het realistisch is om het paard later dit jaar voor te stellen. Deze intake biedt daarmee de kans om bij een ongedwongen sfeer een beeld te krijgen van de kwaliteiten van jouw paard als keuringspaard. Het paard wordt zowel op exterieur als op verrichtingen nauwkeurig bekeken, waarna in samenspraak met Árni Björn een plan wordt gemaakt voor de training richting de keuring. 

De keuring vindt plaats op 25 en 26 juli 2020. Árni Björn komt vanaf 19 juli naar Nederland om de paarden te trainen en optimaal voor te bereiden. Hij zal de laatste puntjes op de í zetten, en je paard vervolgens op de keuring voorstellen. 

Zowel de intake als de keuring vinden plaats in Hazerswoude-dorp, op het terrein van de familie Hoogenboom. Hun locatie is vanwege de uitstekende faciliteiten uitermate geschikt voor dit keuringstraject. Zo hebben ze een prachtige binnenbak, ruime stallen voor de paarden en als kers op de taart een prachtige nieuw aangelegde keuringsbaan die aan alle moderne eisen voldoet. 

Is je interesse gewekt en wil je graag meer informatie over de kosten van dit traject? Mail dan naar: nsijpkeuringstraject@gmail.com