NSIJP Keuringstraject met Þórður Þorgeirsson

15-01-2021
NSIJP Keuringstraject met Þórður Þorgeirsson

NSIJP Keuringstraject met Þórður Þorgeirsson - VOL

Wil jij je paard voor laten stellen op een keuring onder het zadel (FEIF)? Dan is dit je kans! In 2021 wordt namelijk door het NSIJP de mogelijkheid geboden om een traject aan te gaan met de meest succesvolle keuringsruiter aller tijden: Þórður Þorgeirsson. 

Þórður is een levende legende. Zo heeft hij meerdere Landsmót-kampioenen en WK-fokkerij winnaars voorgesteld, en heeft hij menig record op de keuringsbaan gebroken. Bekende voorbeelden van paarden die hij heeft voorgesteld zijn Spuni frá Vesturkoti (8,92), Lukka frá Stóra-Vatnsskarði (8,89), Spóliant vom Lipperthof (8,75), Gaumur frá Auðsholtshjáleigu (8,69), Sær frá Bakkakoti (8,62) en Ómur frá Kvistum (8,61).

Het keuringstraject 2021 bestaat uit twee stappen: een intake en de FEIF-keuring onder het zadel.

De intake vindt plaats op 26 februari 2021. Tijdens dit weekend zal Þórður je paard proberen en zal hij een inschatting maken of het realistisch is om het paard later dit jaar voor te stellen. Deze intake biedt daarmee de kans om in een ongedwongen sfeer een beeld te krijgen van de kwaliteiten van jouw paard als keuringspaard. Het paard wordt zowel op exterieur als op verrichtingen nauwkeurig bekeken, waarna in samenspraak met Þórður een plan wordt gemaakt voor de training richting de keuring.  

De keuring vindt plaats op 29 en 30 mei. Þórður komt vanaf 24 mei naar Nederland om de paarden te trainen en optimaal voor te bereiden. Hij zal de laatste puntjes op de í zetten, en je paard vervolgens op de keuring voorstellen. 

Zowel de intake als de keuring vinden plaats in Hazerswoude-dorp, op het terrein van de familie Hoogenboom. Hun locatie is vanwege de uitstekende faciliteiten uitermate geschikt voor dit keuringstraject. Zo hebben ze een prachtige binnenbak, ruime stallen voor de paarden en als kers op de taart een prachtige nieuw aangelegde keuringsbaan die aan alle moderne eisen voldoet. 

Is je interesse gewekt en wil je graag meer informatie over de kosten van dit traject? Mail dan naar: keuringstraject@nsijp.nl 

Foto: Henk Peterse

Het keuringstraject is intussen volgeboekt.