Litla, Gæfa, Gleði, Stormur, Blakkur, Vitjur en 65 andere IJslandse paarden

27-12-2018
Litla, Gæfa, Gleði, Stormur, Blakkur, Vitjur en 65 andere IJslandse paarden

Door: Carla Kemme-Kroonsberg (stamboeksecretaris)

WorldFengur is een heerlijke database om lekker in te grasduinen, paarden en afstammingen op te zoeken en nog meer leuke dingen mee te doen. WorldFengur als betrouwbare bron voor de gegevens van alle IJslandse paarden. Daar hoort dan bij dat je op tijd de geboorte, castratie, verplaatsing naar een ander land, import en dus ook het overlijden van je paard bij het NSIJP kantoor meldt.

Bij deze dan ook een oproep aan alle IJslandse paarden eigenaren om wijzigingen door te geven!

Maar wat hebben de boven genoemde paarden en 65 andere gemeen? Dat ze in WorldFengur staan. En dat ze in het jaar 1973 geboren zijn en toevallig allemaal in Nederland. Maar ook dat ze dus anno 2018 al 45 jaar oud zouden zijn. IJslandse paarden staan er om bekend dat ze een hoge leeftijd kunnen bereiken. Maar 45 jaar? Toch staan deze paarden in WorldFengur als zijnde nog in leven.

Voor de 71 paarden geboren in 1973, gaat Rineke Louws voor onze vereniging in WorldFengur de status van ‘levend’ omzetten in ‘onbekend’. Dat heeft Rinke ook vorig jaar als vrijwilliger voor ons gedaan voor paarden geboren in 1972 en daarvoor. Dank je wel Rineke dat je ons deze klus uit handen neemt.

Graag ziet het NSIJP natuurlijk dat de werkelijke status wordt vermeld. Dus is uw paard toch echt overleden is of zijn er andere wijzigingen, meldt dat dan via ‘mijn paddock’ in WorldFengur of via info@nsijp.nl.

In de bijlage staan de paarden vermeld geboren in 1973 waar het dit jaar om gaat. Dus ken je het lot van één van deze paarden? Laat het ons weten!

Paarden geboren in 1973 - levend in WF op 25-11-2018