Interactieve workshop paarden beoordelen door Þorvaldur Kristjánsson op 19 april

21-03-2024
Interactieve workshop paarden beoordelen door Þorvaldur Kristjánsson op 19 april

Op vrijdag 19 april a.s. vindt – in aansluiting op de lezing van vorig jaar jaar – bij stal Álftakot in Hazerswoude-dorp een interactieve workshop paarden beoordelen en opstellen plaats, onder leiding van Þorvaldur Kristjánsson. Þorvaldur is internationaal fokkerij jurylid, voormalig fokkerij leider van IJsland en de ontwikkelaar van het in 2020 vernieuwde keuringssysteem.

De workshop start om 16.00 uur, wordt gehouden in de Engelse taal en duurt een groot deel van de avond.  Tussendoor zal voor de aanwezigen een – eenvoudige, doch voedzame – maaltijd worden verzorgd.

In aansluiting op het programma van vorig jaar zal Þorvaldur dit keer vooral aanschouwelijk, aan de hand van enkele aanwezige paarden, bespreken:

-         Hoe de diverse exterieur onderdelen worden beoordeeld op een FIZO keuring, ook in relatie tot de maten van het paard;

-         In hoeverre de wijze van opstellen van een paard invloed kan hebben op de beoordeling.

Vervolgens worden de deelnemers opgedeeld in verschillende groepen en kan groepsgewijs en ook door ieder voor zich worden geoefend met het meten, opstellen en beoordelen van (het exterieur van) diverse paarden, uiteraard onder leiding van Þorvaldur. 

De kosten van deze leerzame avond bedragen € 40,- per persoon. Heb je vragen over de lezing? Dan kun je mailen naar fokcie@nsijp.nl. Opgave vóór 5 april a.s., aanmelden kan via onderstaand formulier: