Þráinn frá Flagbjarnarholti: een wereldrecordhouder

10-06-2018
Þráinn frá Flagbjarnarholti: een wereldrecordhouder
De afgelopen dagen waren er in IJsland in de aanloop naar de Landsmót 2018 verschillende keuringen, zo ook in Holar in Noord IJsland. De zesjarige hengst Þráinn frá Flagbjarnarholti (IS2012181608) – op IJsland gefokt door Jaap en Yvonne Groven - zette daarbij onder zijn ruiter Þórarinn Eymundsson een wel heel bijzondere prestatie neer. Met scores van 8,7 voor exterieur en 9,11 voor verrichtingen kreeg hij een totaal van 8,95,  waarmee een wereldrecord is neergezet.
 
Twee jaar geleden  - als vierjarige  - viel deze zwartbonte Alfúr frá Selfossi zoon al op tijdens de Landsmót in Holar en hij heeft zich dus bijzonder goed doorontwikkeld. Dat blijkt wel uit de hoge scores voor de onderdelen hals-schouder-borst, bovenlijn-kruis en verhoudingen en de bijzonder hoge scores voor de verrichtingen. Þráinn ontving namelijk voor alle onderdelen bij de verrichtingen (behalve de langzame galop) een score van 9 en zelfs twee keer een 9,5.
 
Jaap en Yvonne hebben tijdens het NSIJP Fokkerijevent al meerdere keren de Dutch Breeders Abroad Award gewonnen, onder andere voor de prestaties van Þráinn. Dat dat zeker verdiend was, blijkt nu wel.
 
Als NSIJP feliciteren wij onze leden Jaap en Yvonne Groven van harte met dit fantastische resultaat.