Móskógar WR II

11 september
Wedstrijden
11-09-2022 t/m 11-09-2022

meer informatie uitnodiging en uitschrijving

 

Alle info over de wedstrijd via www.moskogar.nl.

TWEE WR KWALIFICATIEWEDSTRIJDEN IN DE NAZOMER: MÓSKÓGAR  WR l en ll op 10 en 11 Sept. 2022

Op dit moment barst het van de wedstrijden, maar in de nazomer wordt het weer dringen om een plekje te bemachtigen! Wil je geïnspireerd aan je wintertraining beginnen? Rijd dan (een van of allebei) deze WR Kwalificatiedagen mee. Dan weet je waar je staat en wat je in de winter te doen staat.

Nu al kun je via www.moskogar.nl een startplaats op deze wedstrijden reserveren.  Zie de aanmeldingsprocedure hieronder!

Het gaat om twee ééndaagse wedstrijden waarbij men ’s ochtends arriveert en uiterlijk aan het einde van de dag weer vertrekt. Daardoor kan het aantal deelnemers per wedstrijd klein zijn terwijl tóch veel mensen een kans  hebben om hun kwalificatiepunten te rijden. Bovendien hopen wij, indien tóch weer onverhoopt een nieuwe coronavariant de kop op steekt, op die manier gemakkelijker in de dan geldende coronaregels te passen. Ruiters die op de eerste dag hun kwalificatie voor Sport A halen mogen alsnog voor de tweede dag inschrijven voor de Sport A.

Voor mensen die graag vooraf de baan willen verkennen is er de mogelijkheid dat ’s ochtends vóór aanvang van de proeven te doen aan de hand, maar voor het geval dat niet voldoende zekerheid biedt zullen ook enkele uren in de voorafgaande dagen aangewezen worden waarop op de baan gereden kan worden.

Het wedstrijdterrein grenst aan het bos wat de mogelijkheid biedt om je paard los te rijden in het bos, maar vanzelfsprekend kan dit ook op het gras op het terrein zelf.

Speciaal met het oog op het houden van een wedstrijd, zijn de nodige aanpassingen aangebracht:  er is een ingang gemaakt op het midden van de korte zijde van de baan, zodat je altijd een halve baan kunt rijden alvorens de proef te beginnen. De uitgang is op het midden van de lange zijde zodat de uitkomende ruiters de inkomende ruiters niet storen bij het inrijden van de baan en ook niet hun pad kruisen als zij van de collecting ring naar de ingang rijden. De ruime collecting ring heeft dezelfde bodem als de baan, evenals het pad van collecting ring naar ovaalbaan. Snoeren en kabels liggen ondergronds, zodat je daar nooit op hoeft te letten. Er is, speciaal voor de wedstrijd, een afspoelplaats met de mogelijkheid om je paard aan te binden.

 

Wij zijn trots dat de volgende juryleden hebben toegezegd te komen jureren (alfabetische volgorde):

Asa William (S)
Carolien de Lauwere (NL)
Inga Trottenberg (DE)
Lutz Lesener (DE)
Pia Hansen (DK)
Thorgeir Gudlaugsson (NL)

Samen met het ervaren vrijwilligersteam kijken we uit naar twee mooie wedstrijddagen!

 

AANMELDINGSPROCEDURE!!

Om ruiters zekerheid te geven aangaande hun deelname, zodat je je wedstrijdseizoen kunt plannen, is het mogelijk om je vanaf nu op de website (www.moskogar.nl) aan te melden op de voorintekenlijst. Je hoort dan binnen een week of er voor jou en de door jou gewenste proeven, ruimte op de wedstrijd is om te reserveren. Je reservering is definitief nadat je in de daarop volgende week,  een borg van 25 euro per combinatie hebt overgemaakt. Kom je niet, dan ben je je borg kwijt. Kom je wel, dan ontvang je die bij aankomst op de wedstrijd terug. Je hebt een week de tijd om je borg te betalen. In die week kun je, als dat gewenst is, een accommodatie in de omgeving bespreken. Een lijst met mogelijkheden kan via de email opgevraagd worden. Het gaat dan om boxen, camping plaatsen bij die boxen, en of chalets of dergelijke bij de gehuurde boxen. Alles in een straal van 300 meter tot 20 kilometer rondom het wedstrijdterrein. In vergelijking met boxen in een boxentent, is dit een zeer voordelige variant en voor de paarden vaak wel zo comfortabel. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar accommodaties. Wie in de buurt woont verlaat gewoon het wedstrijdterrein zodra hij of zij klaar is.

Tegen de tijd dat de inschrijving via het systeem opent, dit is relatief kort voor aanvang van de wedstrijd, zodat je weinig risico loopt het totale bedrag betaald te hebben waarna er misschien toch nog iets tussen is gekomen, ontvang je een email wanneer je als ruiter met reservering kunt inschrijven. Daarna gaat de inschrijving open voor ruiters die niet gereserveerd hebben. Mochten er in de tijd tussen je reservering en je inschrijving kleine veranderingen zijn opgetreden, dan is dat geen probleem. Hele grote veranderingen graag melden.

11 september
Wedstrijden
11-09-2022 t/m 11-09-2022
Contactgegevens
Móskógar
Zwiggelte