Het IJslandse paard is veelzijdig en biedt veel mogelijkheden. Tijdens de ontwikkeling tot rijpaard is er niet alleen aandacht nodig voor de gangen. Fysieke kenmerken, karakter en sociale ontwikkeling verdienen ook aandacht. 

Al deze aspecten komen aan bod tijdens de verschillende workshops en lezingen.  

 

1. Clinic Het jonge IJslandse paard 

Een goed begin is het halve werk; dat is zeker waar als we het over het inrijden van een paard hebben. Dit geldt voor zowel het recreatie paard, als het sportpaard. Bij het inrijden van het paard wordt de basis gelegd voor een fijn rijpaard, alles wat ze hier correct leren zullen ze nooit vergeten.Voor een trainer is inrijden dan ook geen standaard werk, mede door alle verschillende karakters vraagt elk paard om zijn eigen aanpak. Alhoewel de details van het inrijden nooit samengevat kunnen worden in 1 clinic, zal Marieke Weber in haar clinic ons wegwijs proberen te maken in de grote lijnen van het inrijden van het jonge, IJslandse paard. Het beloofd een informatieve clinic te worden!  

2. Anatomische ontdekkingsreis 

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat er zich afspeelt ín je paard tijdens de uren die je samen doorbrengt in de bak, de baan of het bos? Laat je dan meenemen op een anatomische ontdekkingsreis door het onderbeen van het paard, waar onze gastspreker je wegwijs zal maken in de complexe structuren aan de hand van de ontleding van een ècht paarden onderbeen.

3. 60 jaar kleuren en kleurvererving" 🐴
De IJslander brengt met zijn veelvoud aan kleuren al 60 jaar kleur in het Nederlandse paardenlandschap. Altijd al willen weten hoe de kleur van uw paard in elkaar zit? Benieuwd naar alle mogelijkheden? Tijdens deze lezing van Kim Middel (betrokken bij 'Worldfengur‘, de internationale database met gegevens van duizenden IJslandse paarden) kunt u kennismaken met de basisbeginselen van kleuren en kleurvererving. Van vos tot koffievos, van valk tot zilverappel, van veranderlijk tot onveranderlijk schimmel: ze komen allemaal langs, met de ontwikkelingen die zich in 60 jaar tijd in de Nederlandse IJslanderpopulatie hebben voorgedaan. Wilt u weten hoe de kleur van uw paard in elkaar zit? Aan het eind van de lezing is er de mogelijkheid Kim de kleur van uw paard te laten verklaren aan de hand van zijn of haar afstamming!