De Amaliahal van het KNHScentrum is op de jubileumdag showhal. Hier vindt  een spectaculair programma plaats met verschillende shows. 

Eén van de grootste shows is de teamcompetitie waarbij 4 teams met gerenommeerde ruiters strijden voor de jubileumtrofee. In deze teamcompetitie strijden 4 teams voor de overwinning, hun eer en (niet onbelangrijk) de jubileumtrofee! Elk team bestaat uit 5 ruiters welke ieder 1 gang zullen tonen en het team met het hoogste puntengemiddelde wint. Wie gaat er uiteindelijk met de trofee naar huis? Welke ruiters strijden deze dag voor hun goede naam? Dat houden we nog even gehiem..

 

Dat IJslanders naast nuchter, vurig en gewoon ontzettend leuk ook nog heel veelzijdig zijn komt Maaike van der Linden met haar 22 jarige IJslander ruin Ollie laten zien op de jubileum dag! Ollie en Maaike zijn al bijna 7 jaar een team en doen alles samen vanuit vertrouwen. Maaike rijd al haar hele leven paard nadat zij haar eerste pony kreeg toen ze 6 maanden oud was. In haar show zal ze haar acrobatische kunsten aan ons laten zien in stap, draf én galop en ook vrijheidsdressuur zal aan bod komen. Dit wil je echt niet missen! Alvast in de sfeer komen? Neem alvast een kijkje op Maaike’s instagram!

Ook aanwezig op het jubileum zijn waaghalzen Jorien en Vinur van Dutch Horseboarding. Bij horseboarding zit er een ruiter op het paard en hangt hier iemand achter die op een mountainboard staat, deze wordt voortgetrokken door het paard. Op die manier worden er twee sporten gecombineerd, namelijk het paardrijden en het boarden. Echter, Jorien & Vinur doen dat anders. Bij hen zit er geen ruiter op het paard, maar bestuurt Jorien Vinur vanaf haar board. Zij doen deze sport echt met zijn tweeën, waardoor de relatie tussen de ‘boarder’ en het paard ook heel belangrijk wordt. Jorien vindt het heerlijk om zo met Vinur op pad te gaan de bossen in. Bij deze manier van Horseboarden is een goede relatie met je paard heel belangrijk. De basis die Vinur en Jorien hebben met grondwerken heeft hen hier heel erg bij geholpen. Het vertrouwen dat deze sport vraagt geeft volgens Jorien misschien nog wel de grootste kick. Deze bijzondere samenwerking tussen mens en paard met eigen ogen zien? Jorien en Vinur zullen dit demonstreren op de jubileumdag in hun spetterende show.

🎻 Ook benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen het rijden van IJslanders en van dressuur? Benieuwd of een doorgewinterde IJslanderruiter zich redt op een dressuurpaard? En hoe een dressuurruiter het IJslands vuur bedwingt? Kom dan kijken naar Michelle en Mexi met Nádra de IJslander en Happy Feet de KWPN’er. Zij zullen samen een prachtige pas de deux rijden, waarin nogmaals de veelzijdigheid van het IJslands ras geshowd zal worden! 🎼